Данія працює над розширенням авіаційної коаліції для України

 Данія працює над розширенням авіаційної коаліції для України

Данія працює над розширенням авіаційної коаліції для України. Про це повідомив прем'єр-міністр Метте Фредеріксен.

Також вона наголосила, що нова ініціатива також передбачає навчання більшої кількості українських пілотів на F-16.

"Поки українці готові вести цю війну за нашу свободу, давайте вирішимо, що в нашій трансатлантичній спільноті не буде втоми від війни", - додала вона на щорічній сесії Парламентської асамблеї НАТО в Копенгагені.

Прем'єр-міністр наголосила, що допоки українці виборюють свободу, у партнерів Києва не повинно бути втоми від війни. Дуже важливо не піддатися такій спокусі. 

У Міноборони Данії зауважили, що мають намір передати F-16 ВПС України у тісному контакті зі США та іншими партнерами. При цьому спершу українські пілоти та персонал для обслуговування літаків має пройти весь процес підготовки на F-16. Крім цього, владі необхідно підготувати спеціальні дозволи, інфраструктуру та логістичні ланцюжки, за якими надалі будуть поставлені винищувачі.

Нагадаємо, упродовж минулої доби, 8 жовтня, сукупні бойові втрати російського війська у війні проти України зросли ще на 350 окупантів. Українські оборонці за учорашній день також знищили два танки, три бойових броньованих машини, одну артилерійську систему та один засіб ППО.

Як писав "Ми-Україна" раніше, українські захисники з підрозділу Сил спеціальних операцій не припиняють нищити російських окупантів разом з їхньою технікою на Запорізькому напрямку. Всього за кілька днів бійцям ССО вдалося перетворити на брухт цілий список цілей. 

Головне