Зеленський зустрівся з канцлером казначейства Британії: про що говорили

Зеленський зустрівся з канцлером казначейства Британії: про що говорили

Президент Володимир Зеленський зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Джеремі Гантом, який прибув до України з офіційним візитом.

Цю інформацію повідомили в Офісі Президента.

Зеленський висловив вдячність за партнерство між двома країнами, зокрема за укладену першу угоду про співробітництво у сфері безпеки з Великою Британією. Він також відзначив значний пакет оборонної допомоги від Британії на пів мільярда фунтів стерлінгів, який був оголошений напередодні.

Президент підкреслив рішення Великої Британії збільшити фінансування оборонних потреб до 2,5% ВВП, що, за його словами, сприятиме не лише допомозі Україні, а й підвищить рівень безпеки в Європі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які країни найдинамічніше розвиваються, і що не так з Україною

Зеленський також висловив сподівання, що інші країни також збільшать свої витрати на оборону, що значно посилить обороноздатність Європи перед потенційними загрозами.

Голова держави відзначив важливість фінансової підтримки економіки України з боку Британії під час воєнних дій.

Учасники розмови також обговорили санкційну політику, підкресливши важливість розширення обмежувальних заходів проти рф та запобігання обхіду діючих санкцій.

Нагадаємо, Велика Британія анонсувала виділення найбільшого пакета військової допомоги для України на 500 мільйонів фунтів стерлінгів (понад 617 мільйонів доларів). Кошти виділять для швидкого постачання боєприпасів, засобів протиповітряної оборони, безпілотників та інженерної підтримки. 

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, США розпочали переговори з представниками Нігеру про виведення американських військ.

Головне