Виробництво сталі в Україні демонструє перші ознаки відновлення, - Bloomberg

Виробництво сталі в Україні демонструє перші ознаки відновлення, - Bloomberg

Останніми місяцями українська сталеливарна промисловість почала поступово відновлюватися. Виробництво сталі в Україні минулого місяця продемонструвало зростання на 13%, пише Bloomberg.

Таким чином, у березні 2023 року виробництво збільшилося вдвічі порівняно з показником за аналогічний місяць торік, тобто першими днями початку повномасштабної війни.

"Виробництво сталі в Україні досягло максимуму за 13 місяців, що є першою ознакою відновлення промисловості після глибокого падіння, спричиненого вторгненням рф", - пише видання.

Дані Держмитної служби показують, що українські металургійні компанії за січень-березень 2023 року експортували майже 450 000 тонн чавуна на загальну суму 116 млн. У грошовому вираженні виручка металургів у порівнянні з торішнім показником за перший квартал впала на 21,7%, однак у наступальному виражені збільшилась на 2%. 

Загалом за 2022 рік українське промислове виробництво обвалилося на 37%. Стрімке зниження індексу промвиробництва відбулося у період з березня по травень, падіння становило 30,5%. Погіршення фіксувалось також і у період інтенсивних масованих ракетних атак росії по енергетичній інфраструктурі України у жовтні-грудні.

Нагадаємо, ще торік улітку власник "Азовсталі" Рінат Ахметов подав позов проти рф до Європейського суду з прав людини у Страсбурзі на мільярдні збитки, завдані його компанії SKM російським вторгненням. Між тим рф не визнає юрисдикції цього суду.

Як писав "Ми-Україна" раніше, напередодні стало відомо, що Ахметов судитиметься з росією через ті свої активи, які було втрачено в Луганській та Донецькій областях з 2014 року. Виграні на арбітражі кошти він пообіцяв скерувати на повоєнне відновлення України.

Головне