В ОАЕ пояснили, чому санкції проти росії працюють лише на Заході

В ОАЕ пояснили, чому санкції проти росії працюють лише на Заході

Запроваджені Заходом санкції проти росії не мали відчутного впливу на торговельні відносини останньої з державами за межами західного світу. На цьому в коментарі Financial Times наголосив очільник Торгово-промислової палати Дубая Хамад Буамім.

"Якщо ми просто візьмемо конфлікт в Україні, (санкції) ефективні, коли ви дивитеся на Захід, але вони насправді неефективні", - зазначив він.

Попри цілу низку раундів обмежувальних заходів, введених ЄС, США та їхніх союзників проти країни-агресорки, російська економіка продовжує демонструвати свою зберігає стійкість. Почасти це пояснюється тим, що поки ділові контакти Москви з країнами Заходу скорочуються, все більше число інших держав, які не належать до європейського регіону, намагається скористатися відкритими можливостями для співпраці.

"Санкції уповільнюють економіку, але ніколи її не зупиняють. Торгівля продовжує текти, просто вона тече по-іншому", - зауважив Буамім.

Видання пояснює, що Дубай використовує своє географічне розташування на перетині Сходу та Заходу, щоб зміцнити свою позицію як одного з ключових вузлів світової торгівлі. Це відбувається на тлі переформатування глобальних торговельних потоків через санкції, запроваджені проти рф у зв'язку з її агресією проти України, зростання економічного протекціонізму та підвищення напруженості у відносинах між США та Китаєм.

Водночас останнім часом ОАЕ та низка інших країн зазнають тиску з боку ЄС, США та Британі, які вимагають від них вжиття заходів проти компаній, які співпрацюють з Москвою.

"Ми не бачимо в них великого інструменту для здійснення будь-якого впливу. Вони просто ускладнюють торгівлю і впливають на весь світ", - розповів Буамім.

Як писав "Ми-Україна" раніше, міністри фінансів G7 пообіцяли рішуче реагувати на порушення стелі цін на нафту з росії.

Головне