США готують новий пакет допомоги майже на $300 млн для України, - AP

США готують новий пакет допомоги майже на $300 млн для України, - AP

Сполучені Штати Америки готують для України новий пакет військової допомоги вартістю майже 300 мільйонів доларів, який планується виділити вже 24 травня.

Про це повідомляє AP News.

За інформацією двох американських посадовців, Київ докладає максимальних зусиль для стримування наступу російських військ у Харківській області.

Цей пакет стане четвертим траншем військової допомоги Україні з того часу, як Конгрес наприкінці минулого місяця ухвалив законопроект про іноземну допомогу. Адміністрація Байдена обіцяла регулярні поставки зброї та її якнайшвидшу доставку на фронт.

До пакету, за словами цих посадовців, входять високомобільні артилерійські ракетні системи (HIMARS), а також артилерійські снаряди калібру 155 мм і 105 мм, які дуже потрібні. Посадовці надали цю інформацію на умовах анонімності до офіційного оголошення.

Раніше Вашингтон розглядав можливість передачі Україні додаткової батареї ЗРК Patriot разом з радарами. Планувалося взяти кошти на цю систему ППО з пакету допомоги у 61 мільярд доларів, який Конгрес США затвердив нещодавно.

21 травня США надали Україні електрообладнання для допомоги у ремонті електромережі Харкова, пошкодженої внаслідок російських атак. 

Як інформував "Ми-Україна" раніше, в Нідерландах спустили на воду першу суперяхту на водні.

Головне