Повністю перейшов у власність держави: у Сенс Банку припинено тимчасову адміністрацію

Повністю перейшов у власність держави: у Сенс Банку припинено тимчасову адміністрацію

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб оголосив про припинення роботи тимчасової адміністрації у "Сенс Банку", яка тривала менше трьох діб.

У Фонді наголосили, що наразі держава повністю володіє "Сенс Банком".

Також повідомляється, що під час роботи тимчасової адміністрації в фінустанові успішно завершили усі процедури та передали акції банку державі.

"Було призначено подані Міністерством фінансів та погоджені Національним банком кандидатури членів Правління та Наглядової ради банку, а також підготовлено та укладено договір купівлі-продажу акцій банку. І головне – було забезпечено безперебійну операційну діяльність банку та роботу усіх сервісів для клієнтів", - розповіла директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізосіб Світлана Рекрут.

У Фонді наголосили, що всі дії щодо "Сенс Банку" проводилися спільно Кабінетом міністрів, Міністерством фінансів, Фондом гарантування вкладів фізичних осіб, НБУ, Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку, Національним депозитарієм та колективом Банку.

Як зазначив новопризначений голова правління АТ "Сенс Банк" Дмитро Кузьмін, головна мета його команди - зберегти довіру клієнтів та сприяти розвитку банку. 

Нагадаємо, 20 липня правління НБУ вирішило вивести з ринку системно важливий банк АТ “СЕНС БАНК”. Відразу після цього Виконавча дирекція Фонду гарантування вкладів фізосіб прийняла рішення запровадити в банку тимчасову адміністрацію. Кабінет міністрів 21 липня погодився націоналізувати “Сенс Банк”. Міністерство фінансів було обрано органом управління корпоративними правами за акціями банку.

Як повідомляли "Ми-Україна", націоналізований “Сенс Банк” офіційно перейшов у власність держави. А Фонд гарантування вкладів фізосіб вже призначив нових керівників банку. Вони почнуть роботу відразу після припинення Фондом тимчасової адміністрації.

Головне