Перелік українських держбанків поповнився ще одним, тепер їх сім

Перелік українських держбанків поповнився ще одним, тепер їх сім

"Мотор-Банк" став сьомим державним банком в Україні, приєднавшись до ПриватБанку, Ощадбанку, Укрексімбанку, Укргазбанку, Сенс Банку та PIN банку. Це збільшить частку держави в банківському секторі держави, яка на кінець 2023 року вже становила 53,2% за чистими активами.

Це стало можливим на тлі рішення Вищого антикорупційного суду України щодо конфіскації майна колишнього президента "Мотор-Січі" В'ячеслава Богуслаєва на користь держави та його передачі в управління Фонду державного майна України. "Мотор-Банк" входить до переліку цих активів. Також у списку: 

  • частки або 100% власності в компаніях, розташованих у Запоріжжі та області, включаючи ТОВ "Золота айстра", ТДВ "Страхова компанія 'Мотор-Гарант'", ТОВ "Вінницький авіаційний завод", ТОВ "Вертольоти МСБ", ПрАТ "Азов Трейд-ХХІ", 
  • грошові кошти на суму понад 554 млн грн на рахунках в "Мотор-Банку" та 79,5 млн грн на рахунках у ПУМБ.

У Фонді озвучили плани щодо проведення ретельного аналізу та інвентаризації конфіскованого майна, включаючи зняття арештів, перереєстрацію за державою та фотофіксацію. Після цього буде прийнято рішення щодо подальшого управління або реалізації активів.

Конфісковані грошові кошти будуть передані до Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, що підкреслює важливість цього рішення для підтримки обороноздатності та відновлення України.

Як писали “Ми-Україна” раніше, за матеріалами СБУ та ДБР було передано в управління держави “нову партію” майна, що належали братам екснардепів Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку. Загальна вартість активів становить майже 400 мільйонів гривень.

Головне