Mercedes-Benz оштрафували на $7,3 млн за приниження працівників у Бразилії

Mercedes-Benz оштрафували на $7,3 млн за приниження працівників у Бразилії

Трудовий суд Бразилії виніс рішення проти Mercedes-Benz, зобов'язавши автовиробника виплатити 7,3 мільйона доларів компенсації за дискримінацію та утиски працівників на заводі в штаті Сан-Паулу. Про це повідомило NDTV.

Згідно з судовими документами, з 2004 по 2019 рік на найбільшому дистрибуційному та логістичному центрі Mercedes-Benz за межами Німеччини працівники, які отримали професійні захворювання або травми, зазнавали жорстокого поводження. Після повернення з лікарняного їх ізолювали, позбавляли можливостей кар'єрного росту та підвищення зарплати.

Один з робітників розповів, що колега його начальника образив його за нездатність переносити вантажі вагою понад п'ять кілограмів. Інший позивач - темношкірий працівник, після повернення на роботу був змушений виконувати принизливі завдання, такі як подача кави та миття автомобіля менеджера, який також висміював колір його шкіри.

Суддя відхилив твердження Mercedes-Benz про те, що такі дії були "поодинокими інцидентами", заявивши, що прийняття такого пояснення було б "серйозним" порушенням прав працівників.

Компанія Mercedes-Benz поки не надала коментарів щодо цієї справи.

Нагадаємо, американський виробник електрокарів Tesla оголосив про вже п'яте з початку року відкликання свого футуристичного пікапа Cybertruck. Цього разу - через проблеми з камерою заднього виду.

Як писав "Ми-Україна" раніше, цього літа восьмеро колишніх працівників SpaceX подали судовий позов проти її засновника та керівника Ілона Маска. Вони звинуватили мільярдера у сексуальних домаганнях та створенні ворожого робочого середовища.

Головне