Кабмін погодився націоналізувати "Сенс Банк"

Кабмін погодився націоналізувати

Кабінет міністрів під час сьогоднішнього засідання, 21 липня, погодився націоналізувати "Сенс Банк". Міністерство фінансів буде обрано органом управління корпоративними правами за акціями банку.

Про це повідомив голова уряд Денис Шмигаль.

"Сьогодні Уряд ухвалює рішення про участь держави у цій процедурі щодо виведення банку з ринку", - сказав Шмигаль.

Він зазначив, що держава набуде право власності на акції банку в повному обсязі.

"Міністерство фінансів буде обрано органом управління корпоративними правами за акціями банку. Це дозволить у найкоротші терміни призначити нове керівництво фінансової установи", - уточнив прем'єр.

За його словами, націоналізація не вплине на виконання банком своїх зобов’язань перед вкладниками та клієнтами.
 
Перший заступник голови податкового комітету Ради Ярослав Железняк розповів, що Кабмін викупить акції "Сенс банку" за одну гривню.

https://weukraine.tv/natsionalizatsiya-sens-banku-shho-z-nym-ne-tak-i-chy-varto-hvylyuvatys-kliyentam/

Націоналізація банку проходила у декілька етапів. Спочатку було рішення про неплатоспроможність банку, яке прийняв Національний банк України.  Потім Фонд гарантування вкладів фізичних осіб запровадив тимчасову адміністрацію в банку. Це означає, що банком на певний час буде опікуватися спеціально призначена команда. Після цього Кабінет міністрів України прийняв рішення про націоналізацію установи.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 21 липня російські правоохоронці  затримали Ігоря Гіркіна (Стрєлкова). Його звинувачують у екстремізмі.

Головне